Sewa Kereta 4×4

Sewa Kereta 4×4 – Saat Percutian sesungguhnya merupakan waktu yang paling dinantikan. Anda tentu tidak mahu menghabiskan masa percutian bersama sia-sia.

Nak Pesan Sewa Kereta? Click >>>> Sewa Kereta Murah

Selain memerlukan banyak persiapan, anda termasuk harus mempersiapkan kenderaan yang selesa. Kerana terkecuali tidak mempunyai kenderaan yang tepat, kamu tidak akan menikmati percutian layaknya yang diharapkan. Sudah tentu anda tidak mahu ini berlaku, bukan?

Alasan Sewa Kereta 4×4?

Menikmati perjalanan tanpa wajib mengayalkan pemandu dan menjadi tidak selesa bersama pemandu memang permohonan beberapa penyewa, kerana anda tidak harus ulang mengayalkan perasaan pemandu yang menanti benar-benar lama, atau sama tersedia pemandu sudah makan atau tidak, agar privasi di dalam kenderaan lebih menyeronokkan. Ini pasti saja menjadikan perjalanan lebih menyeronokkan.

Tetapi tidak hanya itu, ada lebih dari satu perkara yang wajib dipertimbangkan dikala menyewa kereta dengan kaedah kunci. Nah, sekarang kita membincangkan apa kelemahan atau kekurangan proses penyewaan kereta utama, layaknya berikut:

 • Yang pertama adalah kasus kapabilitas kami untuk mengetahui jalur raya. Ini boleh menjadi kasus terkecuali tidak jelas kawasan ini dengan hati. Contohnya, sedang mengakibatkan lawatan kuliner di {keretadua} dan tidak mengerti wilayah area masakan itu. Mungkin selama hari dapat berpusing-pusing atau jadi tersesat.
 • Salah satu kelemahan lain dalam menyewa kereta tanpa kunci adalah kos yang mesti ditanggung kala kereta itu rosak. Biasanya akan ada peratusan untuk pembaikan. Jadi, sebagai contoh, kalau badan kereta tergores kerana dilanggar oleh motosikal, kami termasuk bakal menjamin kos pembaikan. Walaupun kereta itu sebetulnya dilindungi insurans.
 • Kos lain yang harus tanggung ialah bahan bakar dan makanan untuk pemandu. Apabila  menentukan kereta sewa lengkap, tidak wajib mengayalkan kos bahan bakar dan makanan pemandu. Walau bagaimanapun, secara etika masih tidak selesa pakai standard timur. Oleh itu, memperlakukan pemandu bersama dengan baik bakal perlihatkan kualiti ethical diri kita yang sebenarnya.

Menggunakan armada kereta baru, dengan syarat terpelihara untuk disewa kepada anda. Pilihan kereta yang kami sediakan benar-benar banyak variasi dan harganya terlalu kompetitif di {keretadua}.

Kami tawarkan kepada: Toyota Alphard, Vellfire, Camry, sewa Toyota Innova, sewa Daihatsu Xenia, Avanza, Suzuki APV, Nissan, Grand Livina, Toyota Hiace, serta kereta elektrik seperti Hyundai Kona. Anda boleh menyewa kereta / motosikal tiap tiap hari atau bulanan bersama dengan pemandu atau tanpa driver . Kami menekankan kebersihan setiap armada untuk kemudahan pelanggan kami.

Sewa Harian

Jenis sewa bersama dengan jangka masa berdasarkan pemakaian harian. Terdapat 2 pakej untuk tempoh penyewaan, iaitu: 12 jam atau Sepenuh hari.

Sewa bulanan

Jenis sewa kenderaan bersama tempoh minimum 1 bulan.

Pajakan Jangka Panjang

Penyewaan kenderaan untuk jangka masa yang panjang. Untuk tipe pajakan ini, tempoh minimum adalah 6 bulan sampai 3 th. atau lebih.

Ulang-alik

Perkhidmatan ulang-alik yang bertujuan untuk syarikat-syarikat di bidang karyawan ulang-alik dari dan ke area kerja, tetamu syarikat atau hotel, yang sedia kan perkhidmatan ulang-alik berasal dari dan ke airport.

Itulah perspektif perihal kelebihan dan kekurangan menyewa kereta. Sebagai syarikat perkhidmatan penyewaan kereta / kereta sewa yang dipercayai, tersebar di  kota besar di Malaysia, penyewaan kereta api {keretasatu} terhitung udah menerapkan sejumlah protokol kesihatan untuk merawat keamanan dan mengurangkan risiko penyebaran virus Covid-19, termasuk:

 1. Menjaga kebersihan setiap unit kenderaan yang digunakan bersama cecair pembasmi kuman.
 2. Setiap pemandu dilengkapi bersama dengan alat pelindung diri (PPE) dalam wujud topeng dan pembersih tangan.
  Oleh itu, tidak kudu cemas dan teragak-agak untuk memilih kami sebagai penyelesaian pengangkutan yang selamat dan boleh dipercayai terkecuali terpaksa lakukan perjalanan atau terpaksa meninggalkan rumah. Sementara itu untuk mendapatkan perkhidmatan berasal dari kami.

Memang, terkandung banyak penyedia perkhidmatan penyewaan kereta di Jakarta, namun tidak semua penyewaan kereta membawa perkhidmatan yang memuaskan pelanggan. Syarikat kami adalah syarikat penyewaan kereta yang menekankan kepuasan pelanggan.

Oleh karena itu, jangan ragu, memanfaatkan perkhidmatan penyewaan kereta kami, kami menanggung akan berpuas hati. Di samping itu, kita membawa lebih dari satu kelebihan yang boleh jadi pertimbangan.

berasal dari sebilangan pemandu yang telah dipinjamkan ke lebih dari satu syarikat penyewaan kereta di 4×4 yang tidak memiliki armada untuk melayani tetamu yang singgah ke 4×4 untuk urusan perniagaan atau terhitung untuk urusan keluarga dan peribadi, kami berkumpul di dalam satu kumpulan atau komuniti dan kita berupaya untuk menggapai pasaran yang lebih luas sekali ulang lewat sarana pemasaran internet ini.

Seiring bersama dengan pertumbuhan teknologi, kami berusaha melaksanakan inovasi di dalam perniagaan. Salah satu wujud inovasi adalah menyediakan pelbagai kepentingan pengangkutan di 4×4 melalui tempat internet, dan pemasaran di dalam talian ini adalah tidak benar satu bentuk perkhidmatan kita kepada anda. Kami mula mengembangkan sayap syarikat kami ke di dalam penyewaan kereta yang lebih luas. Supaya kami dapat melayani pelanggan dari beragam daerah di bermacam area di {keretadua} dan sekitarnya.

Menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam sememangnya kurang mengasyikkan terkecualimendambakan bercuti di kurang lebih kota 4×4 dan sekitarnya. Tetapi sekarang tidak wajib cemas jikalau butuh perkhidmatan penyewaan kereta 4×4 untuk percutian, acara keluarga, acara pejabat dan termasuk lawatan sambil belajar. Syarikat kita sediakan perkhidmatan penyewaan kereta bersama dengan pelbagai jenis kereta terasa berasal dari sedan sampai bas mini. Bukan itu sahaja, kami juga sediakan pemandu bagi yang tidak mahu memandu, pasti saja, dengan harga yang berpatutan. Oleh itu, jangan sangsi untuk memesan dan menikmati perkhidmatan penyewaan kereta 4×4 kami bersama dengan harga yang berpatutan dan perkhidmatan yang memuaskan.

Disokong oleh kenderaan armada kereta terkini dan didalam keadaan prima, ia bakal menjamin keselamatan dan keselesaan semasa manfaatkan perkhidmatan penyewaan kereta kami. Dengan laksanakan penyelenggaraan berkala, dan merawat kebersihan kereta, perjalanan akan lebih menggembirakan dengan kami.

Kami mempunyai pemandu / pemandu yang berpengalaman, yang paham langkah memandu bersama dengan betul dan betul, yang dapat memastikan keselamatan dan keselesaan semasa menggunakan perkhidmatan kami.

Dengan pengalaman menguasai jalan-jalan di ibu kota 4×4 dan di luar kota, maka Anda dapat menikmati perjalanan Anda bersama kami, tanpa kudu bermain-main dengan kerumitan ibu kota atau di luar kota. Bagi yang perlu perkhidmatan penyewaan kereta tanpa kunci pemandu / mati, kami juga sediakan perkhidmatan penyewaan kereta tanpa pemandu / kunci selama syarat dan syarat terpenuhi.

Dengan pelbagai kemudahan dan keselesaan kamu dapat laksanakan perjalanan bersama dengan tenang dan pastinya harganya nyaris sama bersama gunakan pengangkutan awam.

Type Kenderaan Sewa Kereta 4×4

Sebagai perkhidmatan penyewaan kereta terbesar dan termurah di 4×4, kami menawarkan pelbagai model kenderaan yang sanggup digunakan oleh pelanggan untuk kepentingan domestik dan luar kota. Kenderaan yang digunakan bisa ditentukan jadi dari transmisi, iaitu manual dan automatik, untuk jenisnya, termasuk mobil kota, hatchback, mpv, minibus, suv, vip, sedan, kereta pengantin, bas sederhana, bas besar dan trak / kenderaan komersial.

Berdasarkan jenama kenderaan sewa kenderaan 4×4 yang sedia kan kenderaan digemari banyak orang yang sering digunakan oleh pelanggan, pastinya kenderaan ini adalah keluaran terakhir termasuk Honda Brio, Toyota Agya, Daihatsu Ayla, Daihatsu Sigra, Toyota Calya, Suzuki Ertiga, Mobilio, Mitsubishi Xpander, Daihatsu Xenia, toyota avanza, kijang innova reborn, toyota fortuner, mitsubishi pajero, toyota alphard, toyota vellfire, toyota camry, minibus elf / giga, toyota hiace commuter / premio, bus medium 3/4, bus pelancongan besar, granmax pickup ac, kotak l300, trak buku lali, trak berganda,

Tempoh Masa Sewa

Memandangkan bahawa keperluan pelanggan berbeza pada satu sama lain, menjadikan penyewaan kereta 4×4 mengimbuhkan banyak pilihan untuk setiap pelanggan, layaknya jangka jaman penyewaan kereta di 4×4 pelanggan mampu pilih berasal dari pakej sewa 6 jam, sewa 12 jam, Pakej penyewaan 24 jam atau sehari penuh. 1 hari, terkandung 2 perkhidmatan, iaitu bersama kunci pemandu atau sewa kereta, untuk kunci sewa kereta terhitung butuh lebih dari 1 hari 3 hari 1 minggu, juga boleh menyewa kereta selama 1 bulan / bulan

Nak Sewa Kereta 4×4? Begini Petua Rent Car Paling Valid.

Bagi yang idamkan membuat tempahan atau menginginkan menggunakan perkhidmatan penyewaan kereta 4×4, harus diketahui catatan ini yang wajib dipertimbangkan sehingga pengguna terasa senang, selamat dan selesa ketika gunakan kereta sewa untuk obyek dalam kota 4×4 atau di luar kota untuk tips yang harus diperhatikan adalah layaknya berikut:

 • Sebelum gunakan penyedia sewaan kereta, pastikan terlebih dahulu kereta apa yang akan gunakan. Dengan memandang tujuan anda menyewa kereta, berapa banyak orang yang bergabung, dan di mana bakal mengfungsikan kereta tersebut. Ini penting supaya semasa berada di area penyewaan kereta,sudah mempunyai idea untuk menyewa kereta tersebut.
 • Setelah sesuaikan dengan keperluan anda, langkah setelah itu adalah menentukan mobil yang sesuai dengan kepentingan anda, baik berasal dari aspek kapasitas dan prestasi. Contohnya, jika akan menyewa kereta di kawasan bandar, pilihlah kereta dengan kuasa 1000 cc. Sementara itu, kecuali perjalanan kamu melalui jalan menanjak atau gunung, pilihlah kereta dengan kuasa 1500 cc.
 • Sebelum menentukan untuk menyewa kereta mana, perlu memandang harga sewa kereta. Dan tanyakan apakah harganya juga perkara lain, seperti bahan bakar dan lain-lain.
  Setiap perkhidmatan penyewaan kereta kebanyakan mempunyai terma dan syarat yang berbeza. Oleh itu, tanyakan seberapa banyak detail untuk ini agar terkandung penjelasan yang memahami tentang hak dan kewajiban pada pelanggan dan penyedia perkhidmatan penyewaan kereta dan tidak tersedia miskomunikasi yang selanjutnya tidak berpuas hati dan kecewa dengan perkhidmatan tersebut.
 • Sekiranya memutuskan untuk menyewa kereta tanpa pemandu, sebelum saat menggunakannya, kamu perlu bertanya keadaan kereta. Ini untuk mengelakkan kereta mengalami masalah enjin dikala berada di jalur raya. Selain itu, sebelum saat menerima kereta sewa, periksa dahulu badan dan aksesoris lain.

Kami mengesyorkan supaya anda mahu menyewa kereta, jangan tiba-tiba keranaharus pertimbangkan kapan dan berapa lama kereta itu dapat disewa. Biasanya, pada hari cuti, hujung minggu, dan tarikh merah permohonan sewa kereta meningkat. Oleh itu, buatlah tempahan di area penyewaan kereta untuk meyakinkan ketersediaan kereta. Oleh itu, semasa pergi, anda tentu percaya bahawa kereta itu telah siap dan boleh digunakan.

Untuk menegaskan keselamatan pengguna, khususnya pada virus covid 19, tanyakan apakah kereta selanjutnya udah disterilkan bersama dengan disinfektan agar kenderaan tersebut diharapkan berada dalam situasi stabil dan cocok untuk digunakan dengan keluarga

Sewa Kereta 4×4 komited untuk mencukupi kepentingan kamu sebaik mungkin. Segera hubungi kami untuk meraih potongan harga istimewa. Perjalanan jadi lebih mudah, cepat dan lebih berpatutan. Kami sedia melayani 24 jam.

Sewa Kereta 4×4 sediakan perkhidmatan penyewaan kereta baik untuk peribadi dan juga untuk tujuan korporat / syarikat. Sama tersedia untuk pelancongan, rekreasi, obyek keluarga, atau untuk perjalanan kerja atau perniagaan anda.

*artikel ini dipersembahkan oleh Tim Pakar SEO Indonesia.

You May Also Like

About the Author: yanuar